منبع تغذیه چیست؟

منبع تغذیه چیست؟

منبع تغذیه در تعمیرات موبایل یک دستگاه الکترونیکی است که برای تغذیه انواع تجهیزات الکترونیکی و مخصوصاً موبایل‌ها به کار می‌رود. منبع تغذیه برای تست، عیب‌یابی و تعمیرات مدارهای الکترونیکی موبایل نیز استفاده می‌شود.

منبع تغذیه معمولاً دارای ولتاژ و جریان قابل تنظیم هستند و این ویژگی باعث می‌شود که تعمیرکاران بتوانند مدارهای الکترونیکی موبایل را در شرایط مختلف تست و عیب‌یابی کنند.

در اصل، منبع تغذیه یکی از ابزار های تعمیرات موبایل ضروری است که به تعمیرکاران این امکان را می‌دهد که ولتاژ و جریان را در نقاط مختلف مدار تنظیم کنند و از این طریق عیب‌های موجود در مدار را شناسایی کنند.

در ادامه بیشتر با این دستگاه و کاربرد آن در تعمیرات موبایل آشنا شده نحوه استفاده از منبع تغذیه موبایل را به شما آموزش می‌دهیم. با ابزارک موبایل همراه باشید.

انواع منبع تغذیه

در تعمیرات موبایل، معمولاً از سه نوع منبع تغذیه استفاده می‌شود:

1- منبع تغذیه سوئیچینگ:

این نوع منبع تغذیه دارای ویژگی‌هایی مانند کارایی بالا، اندازه کوچک، وزن سبک، ولتاژ خروجی ثابت و یا متغیر، قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی و بازدهی بالا است. این نوع منبع تغذیه به عنوان یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تعمیرکاران الکترونیکی محسوب می‌شود.

2- منبع تغذیه قابل تنظیم:

این نوع منابع تغذیه دارای ویژگی‌هایی مانند ولتاژ و جریان خروجی قابل تنظیم، قابلیت حفاظت از دستگاه، نمایشگر دیجیتال، و بیشترین کارایی در برابر نویز و تداخل هستند. این نوع منابع تغذیه به عنوان یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تعمیر دستگاه‌های موبایل محسوب می‌شود.

3- منبع تغذیه خطی:

این نوع منبع تغذیه دارای ویژگی‌هایی مانند پایداری بالا، ولتاژ خروجی ثابت، صدای کم، نویز کمتر، قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی و سادگی استفاده می‌باشد. با این حال، این نوع منبع تغذیه دارای وزن بالایی است و برای اهداف تعمیراتی کوچک مناسب نیست.

استفاده از منبع تغذیه

استفاده از منبع تغذیه DC آسان است. . با استفاده از منبع تغذیه می‌توانید ولتاژ و جریان مورد نیاز برای تعمیرات را تأمین کنید و به راحتی مشکلات را شناسایی و رفع کنید. در ادامه، چند مرحله برای استفاده از منبع تغذیه در تعمیرات موبایل آموزش داده شده است:

  1. تنظیمات منبع تغذیه: در صورتی که نیاز به استفاده از منبع تغذیه دارید، باید مقدار ولتاژ و جریان مورد نیاز برای تعمیرات را بررسی کرده و تنظیمات منبع تغذیه را به همین مقادیر تنظیم کنید.
  2. اتصال منبع تغذیه: پس از تنظیمات، منبع تغذیه را به مدار موبایل خود متصل کنید. برای این کار، بهتر است از کابل‌هایی با اتصالات مناسب استفاده کنید.
  3. روشن کردن منبع تغذیه: منبع تغذیه را روشن کرده و بررسی کنید که ولتاژ و جریان مورد نیاز برای مدار موبایل تأمین شده است یا خیر. در صورت تأمین شدن، می‌توانید به مرحله بعدی بروید.
  4. تست مدار موبایل: با تأمین ولتاژ و جریان مورد نیاز برای مدار موبایل، می‌توانید به تست مدار موبایل بپردازید. ابتدا با استفاده از دستگاه‌های اندازه‌گیری، مقادیر ولتاژ و جریان را در نقاط مختلف مدار تست کنید و بررسی کنید که آیا مقادیر صحیح هستند یا خیر. در صورتی که مقادیر از حد مجاز خارج شده‌اند، باید عیب‌یابی کنید و مشکل را رفع کنید.

توجه داشته باشید که استفاده از منبع تغذیه در تعمیرات موبایل نیازمند آشنایی با اصول الکترونیک و مدارات الکتریکی است.

ورودی های مختلف برای مدیریت برق DC

ورودی و خروجی های منبع تغذیه

ورودی‌های مختلفی برای مدیریت برق DC وجود دارد که هر کدام برای کاربردهای خاص خود مناسب هستند. در زیر به برخی از این ورودی‌ها اشاره شده است:

  1. ورودی AC: این نوع ورودی برق AC را به برق DC تبدیل می‌کند و برای استفاده در انواع دستگاه‌های الکترونیکی مناسب است.
  2. ورودی DC: این نوع ورودی برق DC را مستقیماً به دستگاه‌های الکترونیکی تأمین می‌کند. معمولاً برای استفاده در دستگاه‌هایی که نیاز به برق DC دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. ورودی USB: این ورودی معمولاً برای تغذیه انواع دستگاه‌های پرتابل مانند تلفن همراه، تبلت و دستگاه‌های دیگر استفاده می‌شود.
  4. ورودی باتری: این نوع ورودی به کاربر امکان می‌دهد تا با استفاده از باتری‌های خود از منبع تغذیه استفاده کند. معمولاً در دستگاه‌هایی که نیاز به تغذیه پرتابل دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  5. ورودی همراه با شارژر خودرو: این نوع ورودی به کاربر امکان می‌دهد که با استفاده از شارژر خودرو، دستگاه خود را شارژ کند و در عین حال از آن به عنوان منبع تغذیه استفاده کند.
  6. ورودی منبع تغذیه قابل تنظیم: این نوع ورودی به کاربر امکان می‌دهد تا ولتاژ و جریان خروجی را به دلخواه خود تنظیم کند و به عنوان یک منبع تغذیه چندمنظوره استفاده کند.

در کل، منبع تغذیه در تعمیرات موبایل از اهمیت بسیاری برخوردار است و برای انجام کارهای مربوط به تعمیرات، نگهداری و تست دستگاه‌های الکترونیکی، به یک منبع تغذیه قابل اعتماد و قابل اطمینان نیازمندیم.

خروجی های اصلی یا حالت‌های منبع تغذیه DC

منابع تغذیه DC دارای چهار خروجی یا حالت اصلی شامل ولتاژ ثابت، جریان ثابت، ولتاژ محدود و جریان محدود هستند. منابع تغذیه را می توان به صورت ترکیب های مختلفی از این خروجی ها طراحی کرد تا متناسب با کاربردهای مختلف باشد.

منبع تغذیه ولتاژ ثابت

تغییر در بار، لود یا دما بر ولتاژ خروجی تاثیر نمی گذارد. از این رو، یک ولتاژ خروجی ثابت تامین می شود.

در حالت ایده آل، منابع تغذیه ولتاژ ثابت دارای امپدانس خروجی صفر در تمام فرکانس ها هستند.

چهار تکنیک انجام تنظیمات برای ارائه یک ولتاژ خروجی ثابت DC وجود دارد که عبارتند از:

  • تنظیم به صورت سری
  • تنظیم سری از پیش تعریف شده
  • تنظیم به صورت سوئیچینگ
  • SCR (یکسو کننده های کنترل شده سیلیکونی)

منبع تغذیه جریان ثابت

هر گونه تغییر در بار، لود یا دما بر جریان خروجی تأثیر نمی گذارد. از این رو، یک جریان خروجی ثابت ارائه می شود.

در حالت ایده آل، منابع تغذیه جریان ثابت، دارای امپدانس خروجی بی نهایت در تمام فرکانس ها هستند.

تغییر در مقاومت بار، توسط منبع تغذیه جریان ثابت انجام می شود به طوری که ولتاژ خروجی فقط به مقدار مناسب تغییر می کند تا جریان خروجی ثابت بماند.

کاربردهای متداول شامل تست نیمه هادی، طراحی مدار و تامین جریان ثابت برای متمرکز کردن سیم پیچ ها می باشد.

مشخصات منبع تغذیه DC

هنگام انتخاب منبع تغذیه DC، باید مشخصات زیر را در نظر بگیرید:

  • حالت جریان ثابت و ولتاژ ثابت: منابع تغذیه DC با حالت جریان ثابت و ولتاژ ثابت، همه جا کاربرد دارند. بنابراین می توانید در اکثر تعمیرات موبایل از آنها استفاده نمایید.
  • خروجی: یکی دیگر از مشخصات مهمی که باید در نظر گرفته شود خروجی منبع تغذیه است. به طور کلی، یک تعمیرکار موبایل باید یک منبع تغذیه DC با خروجی بیشتر از نیاز انتخاب کند.
  • درجه حرارت: بیشتر قسمت های منبع تغذیه DC به دما حساس هستند. بنابراین، باید محدوده دمای عملیاتی و ضریب دمای منبع تغذیه را بررسی کنید.
  • ورودی AC: برق سه فاز معمولاً توسط منابع تغذیه بزرگتر استفاده می شود. این منابع تغذیه نسبت به منابع تغذیه تک فاز کارآمدتر هستند اما فرکانس ریپل بالاتری دارند.

سایر مشخصات شامل موج و نویز، دقت ردیابی و ایزوله سازی DC است.

کاربردهای منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

می توانید از منبع تغذیه تعمیرات موبایل برای بررسی چهار مورد در گوشی مشتری خود استفاده کنید:

1. گوشی موبایل مشتری سوخته است یا خیر

می توانید ولتاژ منبع تغذیه DC را روی 3.7 و آمپر را روی 150 تنظیم کنید تا گوشی موبایل را بررسی کنید. برای بررسی گوشی هوشمند، ولتاژ منبع تغذیه DC را روی 4.1 و آمپر را روی 200 تنظیم نمایید.

اگر تبلت را تست می کنید، ولتاژ منبع تغذیه را روی 4.2 و آمپر را روی 200 قرار دهید.

سپس گوشی یا تبلت را روشن کرده و آمپر را بررسی نمایید.

توجه: اگر آمپر هیچ عددی را نشان نداد، به این معنی است که مسیر ورودی برق موبایل شما روی کانکتور باتری، باز می باشد.

2. مدار گوشی موبایل مشتری اتصال کوتاه شده است یا خیر

دلایل اتصال کوتاه در مدار گوشی موبایل:

  1. افتادن موبایل در آب یا آسیب بر اثر ریزش مایع روی آن. شایع ترین دلیلی است که کاربران موبایل در زندگی روزمره با آن مواجه می شوند.
  2. گوشی موبایل بارها گرم می شود.
  3. استفاده از شارژر ناسازگار یا معیوب برای شارژ باتری. زمانی که از شارژر نامناسب برای شارژ گوشی خود استفاده می کنید و گوشی گرم می شود.
  4. به هر دلیلی گوشی سقوط کرده یا از کار افتاده است.

برای بررسی اتصال کوتاه تلفن همراه با استفاده از منبع تغذیه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ولتاژ خروجی منبع تغذیه DC را روی 3.7 ولت یا 4.1 ولت تنظیم کنید.
  • مرحله دوم: سیم قرمز را به ترمینال مثبت کانکتور باتری (پین +VBAT) و سیم سیاه را به ترمینال منفی (GND) و همچنین پایه سوم به نام رابط وضعیت باتری BSI، وصل کنید.

اگر بدون اینکه دکمه پاور گوشی را فشار دهید، مقدار آمپری را روی صفحه دیدید، به این معنی است که گوشی موبایل یک اتصال کوتاه می باشد.

  • نیمه اتصال کوتاه: اگر صفحه نمایش، “0.38” تا “0.58” را برای آمپر نشان دهد، آنگاه نیمه اتصال کوتاه است.
  • اتصال کوتاه کامل: اگر روی صفحه نمایش برای ولتاژ و آمپر “0.00” را مشاهده کردید، مدار گوشی موبایل اتصال کوتاه کامل است.

3. اتصال چاپ مدار گوشی موبایل مشتری برقرار است یا خیر

برای درک بهتر اتصال کوتاه در گوشی موبایل مشتری، باید 2 اصطلاح الکترونیک را بدانید:

  • مدارهای چاپی گوشی موبایل باز است: اگر مدار چاپی موبایل خراب باشد، می گویند چاپ باز است.
  • مدارهای چاپی گوشی موبایل اتصال کوتاه هستند: اگر 2 چاپ موازی جداگانه مثبت و منفی، به دلیل نقص در PCB یکدیگر را لمس کنند، اتصال کوتاه نامیده می شود.

نکته: در بوردهای PCB گوشی های هوشمند و تبلت، به جای سیم های مسی، از مدارهای چاپی استفاده می شود که جریان DC از آن عبور می کند.

4. گوشی مشتری مشکل نرم افزاری دارد

ولتاژ خروجی منبع تغذیه DC را روی 3.7 ولت برای گوشی های معمولی و 4.1 ولت در گوشی های هوشمند تنظیم کنید.

سیم قرمز کابل کانکتور منبع تغذیه DC را به ترمینال مثبت کانکتور باتری و سیم مشکی را به ترمینال منفی و پروب زرد رنگ را به پین وسط کانکتور باتری موبایل متصل کنید.

در گوشی های هوشمند، سیم قرمز کابل منبع تغذیه را به ترمینال مثبت کانکتور باتری +VBAT و سیم مشکی را به GND منفی و همچنین پایه سوم BSI، برای بررسی گوشی وصل نمایید.

سپس گوشی را روشن کرده و آمپر را بخوانید. اگر پس از فشردن دکمه پاور، 003 یا 005 آمپر را روی صفحه می بینید، به این معنی است که نرم افزار اصلی موبایل خراب می باشد.

در گوشی هوشمند، در صورتی که موبایل مشکل نرم افزاری داشته باشد، وقتی دکمه پاور گوشی را فشار می دهید، صفحه نمایش آمپر 010 یا 015 را نمایش می دهد.

جمع بندی

با معرفی ابزار تعمیرات موبایل از جمله منبع تغذیه، توسط تیم ابزارک موبایل فهمیدیم که منبع تغذیه یک ابزار الکترونیکی است که برای تأمین برق لازم برای دستگاه‌های الکترونیکی و ابزارهای اندازه‌گیری و آزمایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. منبع تغذیه DC می‌تواند با استفاده از ورودی‌های مختلف، از جمله AC و DC و یا باطری، و خروجی‌های قابل تنظیم یا ثابت، به عنوان منبع تغذیه مورد استفاده قرار گیرد.

با خرید منبع تغذیه از ابزارک موبایل شما می توانید از آن در تعمیرات موبایل، برای تامین ولتاژ و جریان مورد نیاز برای تست و تعمیر قطعات موبایل یا قطعات الکترونیکی و دستگاه‌های موبایل استفاده کنید.

علاوه بر این، منبع تغذیه DC معمولاً با مدارهای حفاظتی مجهز شده است که می‌تواند از خطرات ناشی از جریان بیش از حد، دمای بیش از حد و ولتاژ بیش از حد جلوگیری کند.

بنابراین، استفاده از منبع تغذیه DC در تعمیرات موبایل بسیار مهم است و به تعمیرکاران الکترونیکی کمک می‌کند تا دستگاه‌های موبایل را با دقت و صحت بیشتری تعمیر کنند.

همچنین اگر نیاز به راهنمایی برای خرید منبع تغذیه را دارید شما می توانید به مقاله ی بهترین منبع تغذیه برای تعمیرات موبایل مراجعه کنید تا با انواع منبع تغذیه از حرفه ای تا مبتدی آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 10 =